tisdag 28 februari 2012

Storm!

Efter en lugn men skön söndag, var det återigen måndag. Denna dagen valde jag att vara passagerare på skotern och det var också en erfarenhet! Det gäller att slappna av och följa förarens rörelser. På vägen ner spände jag mig ganska mycket och det kunde jag definitivt känna i knäna när vi kom fram.

Vi var bara ute ca 3-4 timmar idag, för väderprognosen hade förutsett en storm som skulle komma in senare på eftermiddagen. Vi höll koll på himmel och mycket riktigt, efter ett par timmar kunde man se en typisk frontpassage komma närmare med medelhöga moln. Tidigare på dagen var det helt vindstilla och blå himmel, så det var verkligen ett bevis på hur snabbt allt kan slå om!

När vi hade hämtat vår data, gjort fler snömätningar både med och utan skoter, så bestämde vi oss för att köra tillbaka till UNIS. Vilken tur! På vägen ner kunde man känna hur vindhastigheten ökade och snön föll över oss. Innanför dörrarna började det tjuta och nu är det riktig storm ute! Det var ganska svårt att ta sig hem, för tyvärr blåste det i fel riktning! :)

Efter en gemensam matlagning med några kollegor i korridoren gick vi ut för att uppleva de höga vindbyarna! Vinden är så stark att den håller mig uppe om jag lutar mig tillbaka! Jag tror inte det snöar längre, men det är ganska mycket snö som blåser tvärs över vägen ändå! Den är så stark så man kan t.o.m höra det läskiga ljudet vid vindens maximum, sjukt coolt!

Baracken skakar och jag hade svårt att sova på grund av allt gnissel utanför! Samtidigt är jag väldigt ledsen att vår väderstation antagligen inte mäter vinstyrkan just nu, så jag hoppas det fortsätter storma till imorgon! :) Vi har nämligen problem med vår mast eller med den delen som sparar datan. Det verkar som det är en förskjutning i lagringen och ingenting sparas de första 36 timmarna som mätningen påbörjas igen, mycket skumt... ingen vet varför, men det måste vi ta reda på innan vi ska upp på fredag igen.

1 kommentar:

Maud sa...

Hej Cecilia!
Efter detta äventyr kommer du aldrig att tycka det är kallt i Stockholm och blåsigt i Skåne. Kram