Cecilia

Idag jobbar jag som studieadministratör och vetenskapskommunikatör på Meteorologiska Institutionen vid Stockholms Universitet. Det innebär att jag har ansvar för all kursadministration kring vår kurser och program, samt stöttar och hjälper vår studenter med deras utbildning. Jag fungerar också som stöd till forskare, doktorander och lärare på institutionen med olika typer av  administration.

Jag är huvudredaktör för vår hemsida och hjälper forskarna med deras kommunikation till allmänheten. Jag får ofta möjlighet att skriva mer populärvetenskapliga texter och göra diverse pressmeddelanden. Universiteten har ju som "tredje uppgift" att intrigera med samhället och informera allmänheten om t.ex. ny forskning.

Jag har tidigare jobbat som doktorand i atmosfärsvetenskap och oceanografi vid samma institution och tog min licentiatexamen hösten 2013. Då studerade jag meteorologin i atmosfärens nedersta skikt i Arktis, bland annat genom att jämföra observationer från tidigare expeditioner med klimat-och vädermodeller. Arktis är ett väldigt utsatt område och tyvärr finns det inte många meteorologiska observationer i Arktiska Oceanen, så det är utmaning att försöka förstå klimatsystemet i denna region.

Förutom min forskning, så undervisade jag även i meteorologi och var webredaktör på institutionens hemsida. Jag satt som Ordförande för doktorandrådet och var ansvarig för våra seminarier.

Jag har en examen i fysik med inriktning mot meteorlogi från Lund Universitet, men under mina studier läste jag också 2 år på Köpenhamns Universitet och 1 år på University of Washington i Seattle, USA.

Jag har ett stort intresse för klimat-och miljöfrågor och hoppas på en hållbar framtid för oss och kommande generationer. Som klimatforskare diskuterade vi ofta konsekvenserna av att jordens medeltemperatur ökar. Jag vill också göra något för att detta buskapet ska bli mer tydligt samt visa på vilka möjligheter det finns till nyskapande och innovationer i samband med att man försöker bromsa klimatförändringarna. Om vi alla hjälps åt, så är jag övertygad om att vi kan göra en skillnad.

Jag brinner också för internationella frågor och förutom alla häftiga resor och konferenser som jag fått åka på med jobbet, så försöker jag även jobba med detta inom den svenska scoutrörelsen. Jag har tidigare varit både deltagare och arrangemangsledare på internationella läger och evenemang. Jag var bland annat med på FNs klimatkonferens i Qatar, där jag fick möjligheten att representera World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) tillsammans med 10 andra tjejer. Vi lyckades driva frågan om hur viktigt det är med undervisning och information om klimatförändringarna i alla världens länder. Året efter återvände jag till FNs klimatkonferensen COP19, då i Polen, som delegationsledare. Däremellan var jag moderator på ett side event vid Bonn Intersessionals 2013 samt deltog i flera paneler på COP19.

Nu försöker jag få fler scouter att prova på möjligheten att både åka ut och ta hem världen och lära sig något genom olika utbyten. Jag har varit scout sen jag var en liten flicka och nu är jag Ordförande för den Internationella arbetsgruppen inom Scouterna. Här får jag testa på mina kunskaper i ledarskap, organisation, kommunikation, samarbete m.m. Som min livssituation ser ut just nu är detta det perfekta möjligheten för mig att engagera mig och ge något tillbaka till den rörelsen som jag växte upp med.

I övrigt är jag 30 år gammal och bor tillsammans med min man och en liten dotter i en söderförort till Stockholm. Jag är uppväxt i Skåne, men har bott på flera plaster i både Sverige och i världen. Min familj och mina vänner betyder mycket för mig och jag älskar att resa och se nya platser.

Inga kommentarer: